NPO
NTR

greenfilmmaking1

Sinds dit jaar werkt One Night Stand samen met The Green Film Making Project.  

Het Green Film Making Project, een initiatief van Strawberry Earth, wil filmmakers uitdagen om nieuwe en innovatieve manieren te vinden om films zo duurzaam mogelijk te produceren. Partners van het project zijn het Ministerie van Economische Zaken, het Nederlands Filmfonds, de ASN bank, Stichting DOEN en de NTR.

Begin van dit jaar kwamen de One Night Stand makers  samen voor een reeks workshops vanuit het Green Filmmaking project.  Makers van One Night Stand waren aanwezig op het pas geopende terrein van De Ceuvel. Dit is een broedplaats voor innovatieve ondernemingen met als pijlers duurzaamheid en innovatief hergebruik, gevestigd op een oude scheepswerf in Amsterdam Noord. Tijdens deze bijeenkomst deelden de deelnemers hun ervaringen met duurzaam produceren. Ook Marina Blok (Hoofd Drama, NTR) en Renée van der Grinten (Filmconsulent Filmisch Experiment & Documentaire, Nederlands Filmfonds) waren aanwezig om met de deelnemers van gedachten te wisselen.

Kwaliteit en duurzaamheid gaan samen: 

Green filmmaking is voor de deelnemers een aanleiding gebleken om elk facet van het filmproductieproces opnieuw te bekijken. Ieder productiehuis doet dat op geheel eigen wijze. Maar allemaal hebben ze de crew succesvol betrokken in hun duurzaamheidsplan. En daardoor merkten de makers dat input vragen aan crewleden niet alleen zinvolle informatie oplevert, maar ook de betrokkenheid bij het duurzaam produceren vergroot. Helemaal als je er regelmatig met ze in gesprek over blijft.

Sustainability Manager met focus:

Gijs Kerbosch (producent, 100% Halal) merkte dat hij na de progress meetings en workshops over green filmmaking steeds vol inspiratie zat, maar dat die zin in verandering verdween zodra hij op de set was. In de waan van de dag bleek steeds weer dat praktische zaken vochten om zijn aandacht. Daarom besloot hij een Eco Manager in te schakelen: Lynn Koppen. Voor de productie van de film 'Malaguti Phantom' hield zij zich bezig met communicatie naar de crew over green filmmaking, het meedenken over creatieve duurzame oplossingen, de CO2-uitstoot van de productie berekenen en praktische groene interventies op de set.
Zowel Kerbosch als Koppen is de samenwerking goed bevallen. Lynn zegt hierover: "Als je een Eco Manager op de set hebt, wordt duurzaamheid geen bonus op het takenpakket van de producent die het toch al druk heeft, maar de focus van een extra crewlid."

Meer informatie over The Green Film Making project: http://www.greenfilmmaking.com